Jurnalisti, la placinte inainte!

La primul curs cu Decanul, in anul I de facultate, prima intrebare a fost “stiti ce se spune despre presa/jurnalisti?”.

Noi, berbeci cititi, incepem cu “watchdog”, “a patra putere in stat” si alte texte de gen. Ne-a raspuns sec: “Da, si asta… dar in principiu sunt cunoscuti de nemancati”. Apoi, ne-a povestit despre ce fac jurnalistii la conferintele de presa, de cum primesc ei cadouri si tot felul de atentii pentru care se gudura si scriu “de bine”.

In perioada de practica ce a urmat, chiar la prima conferinta, am primit o sticla de vin, un calendar si un ceas de la PDSR. Le-am luat cu o jena imensa (cu gandul la ce a zis decanu’).

Apoi, a mai fost o conferinta de presa la care s-a oferit un minibufet inainte de eveniment – toti jurnalistii erau buluc pe pateuri si cafele si eu ma uitam ca la circ cu o oarecare pofta in gat si o jena prea mare sa ma duc sa ma servesc.

In continuare, daca nu sunt insotita de vreun coleg de breasla cu care sa ma inteleg bine, nu manc la evenimente. Mi-e rusine. Spre deosebire de altii care se uita mai intai la ce li se promite si apoi accepta sa mearga la evenimente…

Vina apartine si organizatorilor care cred ca nu au nimic mai mult de oferit decat materiale promotionale/mancare/cadouri.

Pe sistemul “cum ii cresti asa ii ai” Romanica are presa pe care o merita.

Aviz “jurnalistilor”:

Miercuri, 13.09.2006, orele 12.00, la CELIA BAR (Str. Domnita Anastasia nr. 2 – langa Primaria Capitalei), Carmen Plesea va invita sa participati la evenimentul de lansare KAO FASHION, noua sa Agentie de Modelling, Dans Sportiv, Impresariat artistic si Events .

Din lunga lista de mituiri amintim:

Cadouri substantiale si atragatoare din partea Agentiei KAO FASHION, completate de cele oferite de sponsorii si partenerii KAO FASHION: card-uri de fidelitate cu 3 sedinte gratuite de la Cabintele “Dr.M estetic” – Manager Dr.Mirela Miertoiu, o consultatie gratuita si 10% discount tratament de la Centrul Medical LASERMED, cate un CD “Sport cu Florentina“ al Florentinei Opris – realizator PRIMA TV (“Sport, dieta si o vedeta”), vinuri de la MURFATLAR MEDGIDIA, vor fi oferite tuturor invitatilor.

Sa scrieti obiectiv.

 

Update:

 In afara de reducerile de care spuneau au primit mine 0.5 de creion, breloc, o sticla de vin, o pereche de ciorapi, inel sau medalion din tinichea, un balon, o bricheta si caiet de presa pe CD cu poze nud (ce se vroiau artistice) ale patroanei.

Unele glasuri jurnalistice spun ca nu au ce sa scrie despre acest eveniment de bine si, decat sa scrie de rau, mai bine nu scriu.

 

 

Posted by reea on September 12th, 2006 | Tags: | 3 Comments »


3 Responses to “Jurnalisti, la placinte inainte!”

 1. Lucian Says:

  Hmm.. spune drept. Tu nu maninci pentru ca tii cura de slabire.. nu ?

  Dej.. termina cu astea… uite cum va defaimati singuri profesia…

 2. deea Says:

  Am in minte un eveniment recent care a avut loc la City Mall – jurnalistii, in loc sa asculte o prezentare, s-au agitat in jurul unor mese pline cu mancare repezindu-se la inghetzatele care veneau in transhe si apoi s-au plans ca nu au primit mape de presa si nu au de unde sa scrie ce a fost la eveniment.

 3. zoso Says:

  n-ai fost la PRM la piscoturi si clabuci?

  nici nu stii ce pierzi!

Leave a Comment