B’estival: Faithless a fost “B’estial”

Prima zi a B’estivalului a strans peste 10.000 de spectatori si se anunta, fara drept de apel, festivalul anului 2007. Cu portile deschise inca de la ora 14.00, spectatorii au inceput sa vina intr-un numar mai mare dupa amiaza cand a inceput recitalul celor de la Suie Paparude.

Sonicvibe a scos primele sunete pentru spectatori dar nu a reusit sa adune mai mult de 200 de persoane. Monochrome au trecut nesesizati iar Suie Paparude au fost cei care au reusit sa dezlipeasca spectatorii de mici si bere si sa ii aduca in fata scenei. Toata stradania lor a fost in zadar deoarece Yonderboi a imprastiat si bruma de fani veniti pana la acea ora la Romexpo.

Hooverphonic a adus iarasi spectatorii la scena iar numarul acestora a fost de aceasta data trecut de 3000. Odata cu primele acorduri ale trupei au inceput si aplauzele iar publicul a inceput sa se comporte ca la un concert in toata regula. Solista Geike Arnaerta salutat publicul dupa prima melodie fara a fi sigura in ce oras se afla. Dupa “Hello Bu” a facut o pauza si a continuat “Bucharest?!” dar publicul nu a taxat in nici un fel balbaiala. Chitaristul Raymond Geerts s-a declarat distras de o parte a publicului – partea feminina si a nominalizat cateva domnisoare din public. Ultima melodie interpretata, “Someday” a facut publicul sa aplaude indelung si sa cante versurile alaturi de Geike Arnaerta.

Muzica interpretata mai apoi de membrii Morcheeba a adunat inca o mie de oameni si se pare ca nici ei nu stiau unde se afla, publicul fiind salutat cu “Hello Budapest!”. Taxati indelung prin fluieraturi si huiduieli artistii nu au avut parte nici de o sonarizare foarte buna, mioriticele microfonii facandu-si aparitia pe tot parcursul recitalului.

Vedetele serii au fost artistii de la Faithless, parcarea Romexpo devenind neincapatoare pentru cei peste 10.000 de spectatori veniti cu putin inainte de inceperea concertului. MaxiJazz a reusit sa incinga atmosfera mai tare decat cele 40 de grade de zilele trecute dar nu a depasit cu nici un minut timpul programat pentru acest recital cu toate ca a revenit pe scena pentru un bis.

DJ-ul englez, Phill Hartnoll, ce si-a facut aparitia pe scena dupa iesirea celor de la Faithless, a reusit sa retina sub jumatate dintre spectatorii prezenti, ceilalti indreptandu-se grabit spre iesiri.

Un eveniment de trei zile, B’estival va continua sâmbătă cu Reamonn, Kasabian şi Pink, iar duminică – Wu-Tang Clan, Alice Cooper şi Marilyn Manson.

Poze in Apropo.ro sau maine la mine pe blog

Posted by reea on June 30th, 2007 | Tags: , | 5 Comments »


5 Responses to “B’estival: Faithless a fost “B’estial””

 1. B’estival - de ce? » piticu.ro Says:

  […] Andreea ne vorbeste pe larg aici despre concert, nu de alta dar de aia a avut invitatie. In schimb, eu am vazut aseara exact acea […]

 2. Monden INFO » A inceput B'estival Says:

  […] Ii invidiez pe cei are au reusit sa se duca… Au mai scris despre asta pe bloguri: Buddha, Reea si […]

 3. Buddha Says:

  Faithless a rulat …

 4. anilu Says:

  “Ultima melodie interpretata, “Mad about you” a facut publicul sa aplaude indelung si sa cante versurile alaturi de Geike Arnaerta.”

  Ultima melodie a fost “Someday”. Considera-te trasa de urche, d-soara jurnalista. 🙂

 5. PHNC Says:

  Nush la ce concert ai fost tu dar vorbesti numai prostii…

  Yonderboi n-a alungat pe nimeni, doar taota taranimea s-a dus repede la celalta scena ca sa prinda loc bun , asa cum de altfel s-a intamplat si inainte de Faithless….
  Pot spune ca Yonderboi a fost o surpriza placuta, un sound foarte interesant si total diferit de ce am mai auzit pana acum…

  Ai fost vreodata la un meci de fotbal sau te-ai uitat la televizor la vreunul? Poate asa ai fi invatat ce inseamna fluieraturi indelungi…cei de la Morcheeba n-au primit asa cum meritau pt gafa…..dar s-ua revansat pe urma si au fost aplaudati…

  In rest…Faithless au rulat 😉

Leave a Comment