Roisin Murphy – muzica buna si show…excentric

Unul din putinele concerte dupa care iti poti potrivi ceasul a avut loc in seara asta: Roisin Murphy.

Polivalenta a fost umpluta de lume buna venita sa se simta bine. Si prin lume buna nu ma refer la VIP-uri de Dambovita ci la funky people – tineri care stiu cat sa bea, care stiu sa nu se impunga ca intr-o cireada de vite, tineri satui de profi senili, sefi ipocriti si colegi “intrigishti”. Pustani misto si imbracati shui, curati, ingrijiti, politicosi chiar… pacat ca doar vreo 3.000.

Organizatorii au avut ideea (originala?) ingenioasa de a acoperi un rand din sectoarele salii cu o panza imensa dand impresia unui loc ceva mai intim si mai cald decat este Polivalenta.

2000 de oameni erau in sala la ora inceperii recitalului Sunday People. Si inca 1000 s-au adunat ca albinele cand au auzit primele cuvinte rostite de Roisin.

Artista a socat spectatorii “neavizati” (aka eu) prin tinute (dupa al noualea am pierdut numaratoarea) cel putin nonconformiste: de la pelerine de blana la pardesiu fara maneci (a la spitalul 9), de la costum de marinar si rochia de bronz la pelerina cu “capra” atasata…

Facand abstractie de outfiturile ei, miscarea scenica parea “o desfasurare de nebuni” (ca sa citez o spectatoare) care s-a terminat cu una din fetele de la backing vocals stand cu picioarele pe sus de ziceai ca e puiul, din nuvela cu acelasi nume 😀 … zau!

Cu ceea ce a cantat e cu totul alta poveste. Fiecare melodie m-a facut sa simt ceva…. fie ca era nevoia de a ma batzai pe ritmul ei  fie mesajul era “adanc” …. m-am simtit confortabil si am avut o senzatie de bine si de relaxare pe toata perioada recitalului.

Mai jos e playlist-ul asa cum l-am …retinut eu. Daca am omis ceva… adaugati:

Overpowered
You know me
Checking up
Thtough pain
Tell everybody
I want you
It’s nothing
Movie star
Dear miami
Primitive
Doctor zee
I can’t help myself
Preety bridges
Let me know
Ruby blue
Slave to love
Ramalama

… pics dupa continuare

 

 

Posted by reea on November 6th, 2008 | Tags: | 1 Comment »


One Response to “Roisin Murphy – muzica buna si show…excentric”

  1. mimi, spectatoarea Says:

    mai, doamna, eu nu-mi amintesc sa fi zis cu voce tare despre “nebuni”, dar chiar dac-am zis, a fost de bine, a fost frumos, funky goofy, da? 🙂

Leave a Comment