In goana dupa trafic…

… ajungi sa zgarmi buba doar pentru a arata tu primul ca acolo e puroi si in EXCLUSIVITATE, mai ceva ca la DDtv, poporul poa’ sa vada asta la tine pe site.

…te uiti mandru si tu si sef’tu si toata divizia cum iti cresc unicii pana la cer fara sa te intrebi ce s-ar fi intamplat daca erai TU in locul purtatorului de buba.

… nu te gandesti nici o clipa ca terfelesti un om in noroi doar ca sa escaladezi muntele SATI

… nu conteaza decat sa nu dea CANCAN sau Libertatea informatia inaintea ta.

… conteaza sa ai cu ce sa te duci sa ceri marire, sa te lauzi ca ai adus in ziua x, traficul y

In goana dupa trafic e jenant ce ati ajuns sa faceti. Nu, nu e cazul sa te simti TU in particular, sunteti multi, sunteti o intreaga gloata care va numiti jurnalisti, redactori, editori online, “pe internet”.

Sunteti scursurile Facultatilor de Jurnalism (de stat sau particulare) care nu au vazut o redactie adevarata decat in practica.

Sunteti niste semianalfabeti care se mandresc cu legitimatia pe care scrie mare “PRESA” si aveti pretentia sa intrati moka la orice eveniment, ca doar voi sunteti cei care formeaza o opinie (a manelistilor, cel mai probabil).

Sunteti cei care fac copy/paste de pe un site.ro in site-ul vostru la care sunteti slugi pentru ca asa stiti voi sa scrieti. Desigur, in limita a 500 de caractere (fiindca asa recomanda CRP – stii ce inseamna CRP sau credeai ca sefu’ a hotarat de la sine putere ca nu poti sa iei mai mult de 500 de caractere? Recunoaste, te-ai intrebat cel putin o data daca sunt 500 de caractere cu spatiu sau fara, ca sa stii cam cat sa furi!)

Sunteti… ceea ce scrieti (nu ce copiati)! Reciteste ultimul text scris si rusineaza-te daca mai ai un dram de bun simt!

Si ca sa nu-mi aud vorbe aiurea: am fost redactor, editor, reporter, redactor sef “pe online”. Si nu imi e rusine de nici un cuvant scris fiindca nu mi-am construit nici un articol zgarmand in bube.

Subiecte bune va doresc!

Da, stiu. Exista si exceptii si, cel mai probabil, tu esti aceea. Dar daca te-ai simtit atins de ceea ce am scris, poate trebuie sa te intrebi de ce!

Posted by reea on January 28th, 2009 | Tags: | 7 Comments »


7 Responses to “In goana dupa trafic…”

 1. nedumeritu' Says:

  tu pana la urma esti cu nea adrian toca sau impotriva lui?

 2. reea Says:

  Eu si Adrian Toca nu ne cunoastem. Nu sunt cu el dar nici impotriva lui.

  Acest post este impotriva jurnalistilor care cauta trafic precum starletele faima.

 3. Curios Says:

  In loc sa te plangi atat, de ce nu pui umarul si faci matale ceva sa iesi din tipar? Parca erai cu studii jurnalistice. Fa teren, afla subiecte tari, ia la rand ziarele si cauta ceva similar ca sa ai cu ce corela si bucura-te la comentariul cuiva din jurul celor despre care scrii. Din pacate cu asta vei ramane, gazul/lumina/telefonul/internetul/gunoiul/painea/oul/salamul/orezul/s.a.m.d nu vor veni din banii castigati de la acel cititor. Asta este piata in romania, pe piata asta lucrezi si matale si daca ai speranta sa ii educi… go long…

 4. reea Says:

  @Curios: am pus umarul si am scris “altfel” multa vreme. Am avut articole preluate si de ZF si de Libertatea. Acum am ales sa fac altceva.

  Cu toate astea, nu ma pot abtine sa nu ma uit la ce se scrie in .ro si sa nu fiu dezamagita.

 5. Adrian Says:

  ๐Ÿ™‚ Mi-am auzit numele… ๐Ÿ™‚ Ce legatura am eu cu discutia? Ca-mi scapa…

 6. reea Says:

  cred ca nedumeritu’ are impresia ca facem front comun impotriva cuiva/ a ceva … nu sunt ft sigura… ๐Ÿ™‚

 7. Adrian Says:

  Oh, I see… ๐Ÿ™‚ Judecรขnd dupฤƒ ce ai scris tu, credeam cฤƒ am fost pomenit pe post de exemplu negativ ๐Ÿ™‚

Leave a Comment