Ziua 2 – Onli fis tudei

Nimeni nu vrea sa se mai urce in masina. Toti ne gandim cat de nasol e drumul de intoarcere. Si atat.

Partea dura e ca ne e foame si ne gandim ca 2 km de serpentine ii putem face pe jos… eu mai ales nu ma gandeam sa am vreo problema…doar sunt antrenata, am fost la sala, am dat la eliptica si la bicla normala numai programe cu dealuri.

Drumul de coborare nu e greu, un pic cam abrupt, dar foamea e mare si nu simtim.

Pe plaja, doua taverne. In stanga haleala, dreapta cafenea. Cele 2 optiuni se transforma precum “Dero 2 in 1”. Facem obligatoriu la stanga.

Gashca de 4 oameni ne asezam la masa. Belim ochii in meniu. Doi se extaziaza de cata varietate de peste si fructe de mare exista intr-un singur meniu. Noi, ceilalti doi, ne panicam ca nu e decat peste in meniu.

Vine grecu sa ia comanda si extaziatii incep sa turuie tot meniul. Grecul: “Onli fis tudai. Iu uant big fis or smol fis?Uid salad.” Comanda pana la urma “fish for two”.

Zic si eu “Greek salad, extra feta and fried potatoes”. Grecul “Gric salad, no feta, feta iz in salad. Poteitos cam uid salad”…ok, traiasca! ce sa ii zic?!

Mancarea ok, “no dizart”. Plecam neindulciti. Vedem plaja in stanga si zicem ca nu strica o baie. Doar ca accesul la plaja era peste un km de mers prin soare. L-am mers, am ajuns pe plaja si ne-am razgandit. O luam inapoi.

Masuram cu privirea cele 5 serpentine de urcat. Dupa 15 minute de intens cardio in care imi repetam continuu “e ca la sala pe bicla, e ca la programu cu dealuri, uite aici la curba e varful ala de 30 de secunde greu, stii ca urmeaza o panta lina apoi, hai ca poti!” ajung la vila. Ma opresc in piscina si imi jur ca mananc orice dar drumul pana la “onli fis tudai, uid salad” nu il mai fac.

Dupa reevaluarea situatiei ne-am dat seama ca masa de seara tre sa o luam in alta parte, alta parte care exista doar daca luam masina.

Asa am plecat in partea opusa lui Big Hau si am ajuns in Lixouri. Zeci de taverne, magazine, civilizatie. La intoarcere, pe mica portiune cu serpentine am descoperit inca un hau, Small Hau se numeste el de acum inainte.

Posted by reea on September 2nd, 2009 | | Comment now »

Leave a Comment