Ziua 3 – Prima baie in marica

Cu pliantele in mana plecam iara cu masina, exploram insula dincolo de lixuri. Dam de 2 plaje si o taverna trecuta in toate hartile.

Ajungem pe plaja. 5 euro 2 paturi cu umbrele. 3 umbrele din 20 ocupate.

Peste cinci minute: nu mai sunt umbrele libere si se strecoara paturi si aiurea astfel ca nu mai ai loc sa respiri. S-a “rasturnat” un camion cu turisti pensionari pe plaja. Creste media de varsta de la 25 la 75 instant. Ne dor ochii de la privelistea de pe plaja fiindca ele inca se cred tinere si au costume de baie din doua piese. Vreo trei masculi, demult feroce, isi pun echipamentele de snorkeling si stau pe malul apei precum niste pinguini cu antene. Lipaie de vreo 2 ori apa si se arunca. Plutesc precum niste cadavre ce aproape sunt.

In vreo ora dispar precum au aparut. Ne bucuram nespus. Mai zabovim vreo 45 de minute si ne gandim sa plecam la taverna laudata.

Cu cat ne apropiam, cu atat auzeam mai tare muzica de dinaintea parintilor nostri. Ajungem. Taverna full de pensionari. Nici o masa libera. Asteptam cu incapatanare cateva minute. Apoi un chelner ne roaga sa ii dam 10 minute ca ne face loc. Perfect!

Trec 15. Pensionarii toti termina de mancat. Toti platesc. Nimeni nu se ridica. Nimeni nu pleaca. wtf? A disparut autocarul. Toti asteapta autocarul. Doi mosi pleaca cu masina mica. Vorbim cu chelnarul si tabaram la masa.

Intr-un final vine autocarul. Pleaca. Se face liniste pe terasa si dispare si muzica de croaziera. Mancam in liniste 3 dintre noi. Al patrulea astepta faimoasa, cea mai buna, excelenta, placinta cu carne, cea mai tare de pe insula.

Cu cinci minute inainte de pleacare apare placinta. Buna, meh.

Ne hotaram sa oprim la Carrefour-ul pe care l-am vazut in drum spre plaja. Ajungem la el, intram in parcarea goala si ne gandim ca la ei nu e faimos ca la noi si d’aia nu e lume. Dam un ocol. Magazinul e parasit si incuiat. Fake Carrefour deci.

Ne oprim la supermarket, gasim o gramada de lucruri mijto: fanta de mar, sprite 0, betty crocker etc. si gasim si un roman vanzator.Al doilea roman, dupa chelnarita din port. Are accent de moldovean si e foarte saritor. Ne spune chiar si unde gasim un supermarket mai bun si mai mare.

Seara facem gratar dar ne trebe carne si la bacanie nu deschid pana la 6. O luam din magazin in magazin si oprim intr-un final la o taverna de unde luam peste proaspat cu 20 de euro.

Ne dam seama ca tre sa revenim in Lixouri pentru carne de pui/porc/vita. Ajungem aproape de casa, o serpentina mai sus de vila. Alex sustine una si buna ca a vazut el o taverna. Noi stiam ca nu exista, ca asa ni se spusa de la proprietar. El nuĀ  si nu ca a vazut mese.

Dap, la doar o serpentina de noi era o taverna! iar noi am mers ieri ca prostii 5.

Gasim porc si vita. Ne vinde carnea cruda pentru inca vreo 20 de euroi.

Si ne imbuibaram cu gratar.

Posted by reea on September 2nd, 2009 | | Comment now »

Leave a Comment